Jäsentiedote 2019

TIEDOTUS

Ajankohtaisista asioista tiedotamme jäsenille sähköpostilla. Jos haluat mukaan RiSun sähköpostilistalle, niin ota yhteyttä sihteeriin. Riihimäen Suunnistajat on tilannut Riihimäen kirjastoon Suunnistaja-lehden.

Facebookisssa olemme tunnuksella: RiSu1948

Instagramista tunnuksemme on: riihimaensuunnistajat

Twitterissä löydymme tunnuksella: (at)RiSu_suunnistus

 

JÄSENMAKSU JA JÄSENEDUT

Seuran jäsenmaksu aikuisilta on 20 euroa ja alle 20-vuotiailta 10 euroa. Jäsenmaksusi voit suorittaa oheisella jäsenmaksu-lomakkeella. Uudet jäsenet voivat tehdä jäsenhakemuksen seuran www-sivuilla tai ottaa yhteyttä seuran sihteeriin.

Vanhoille jäsenille eräpäivä on 15.3.2019. Uusille jäsenille eräpäivä on noin kaksi viikkoa jäsenhakemuksen täyttämisestä netissä. Tarkempi eräpäivä on jäsenmaksulaskussa.

Maksamalla RiSu:n jäsenmaksun eräpäivään mennessä, saa 4 ilmaista osallistumista RiSu:n järjestämille kuntorasteille. Jäsenlista löytyy kartanmyynnistä. 16-vuotiaat ja nuoremmat pääsevät ilmaiseksi kaikille seuran järjestämille kuntorasteille.

Uusille jäsenille tarjoamme starttipaketin, joka sisältää A4 karttamuovin, 2kpl kaksipuolista A4-kokoista lähialuekarttaa, 2 kuntorastilipuketta sekä vaihtoehtoisesti suunnistuskompassi tai yhteensä 4 kuntorastilipuketta.

Seuran suunnistuspaitoja on saatavilla varastotilanteen mukaan. Tiedustelut anja.makela(at)saunalahti.fi. Alle 14-vuotiaille lainataan seuran omistamia suunnistusasuja.

 

OSANOTTOMAKSUT

● Seura maksaa 18-vuotiaiden ja nuorempien suunnistajien kaikki osanottomaksut aluemestaruus-, Suomen mestaruus ja kotimaan kansallisiin kilpailuihin suunnistuksessa, hiihtosuunnistuksessa, pyöräsuunnistuksessa, tarkkuussuunnistuksessa sekä Venlojen ja Jukolan viestiin ja muihin kotimaan viesteihin.

● Seuran jäseniä rohkaistaan tekemään talkootunteja joiden perusteella maksetaan yli 18-vuotiaiden suunnistajien osanottomaksuja henkilökohtaisiin AM-, SM- ja kansallisiin kilpailuihin maksimissaan 400 euroon saakka. Sen lisäksi seura maksaa Venlojen ja Jukolan viestiin ja muihin kotimaan viesteihin RiSu:n joukkueissa.

● Oman seuran kuntorastien osanottomaksuja seura maksaa sen mukaan, miten jäsen osallistuu kuntorastien järjestämiseen. 2 talkootuntia kuntorasteilla tai niiden järjestelyissä vastaa yhtä kuntorastien osanottomaksua.

● Hallitus seuraa kertyneitä talkootunteja. Myös jäsenen on seurattava talkootuntejaan.

● IRMA-järjestelmästä seurataan AM-, SM- ja kansallisten kilpailuiden osanottoa, ja 400 euron jälkeen kilpailija maksaa osallistumiset itse henkilökohtaisiin kilpailuihin.

● Kansallisiin kilpailuihin on ilmoittauduttava normaalilla osanottomaksulla. Jälkiilmoittautunut kilpailija maksaa jälki-ilmoittautumismaksun ja normaalin osanottomaksun erotuksen seuralle. Rastiviikkojen osalta erotus lasketaan keskimmäisen ilmoittautumisportaan osanottomaksusta.

● Kuntorasteille tulee lista jäsenmaksun suorittaneista henkilöistä ja tuohon listaan merkitään osallistumispäivämäärä. Seuran jäsenmaksuun kuuluu 4 osallistumista seuran järjestämille kuntorasteille. Jos olet uusi jäsen, pyydä lisäämään nimesi listalle ellei sitä listalta löydy.

● Seuran hallitus voi muuttaa maksukäytäntöjä taloustilanteen edellyttämällä tavalla sekä
tarvittaessa täsmentää tai muuttaa sääntöä.

 

MATKAKULUJEN JA PUHELINKULUJEN KORVAUKSET

Matkakuluja korvataan vain hallituksen päätöksen perusteella. Korvaus oman auton käytöstä on 15 snt/km kuljettajasta + 5 snt/km jokaisesta matkustajasta, yhteensä max 30 snt/km. Julkisilla kulkuneuvoilla tehdyt matkat korvataan matkalippujen perusteella.

Puhelukustannuksia korvataan esitetyn laskun ja hallituksen päätöksen perusteella. Laskutettavista puheluista on oltava kirjanpito.

KILPAILUIHIN ILMOITTAUTUMINEN

Suunnistusliiton sääntöjen mukaisesti kaikilla kansallisen tason kilpailuihin osallistuvilla suunnistajilla tulee olla kilpailulisenssi. Lisenssi lunastetaan Suomisport-palvelussa, www.suomisport.fi. Tallenna Suomisportista saamasi sportti-id omiin tietoihisi IRMA-palvelussa.

IRMA-palvelun linkin ja ohjeet löydät osoitteesta www.suunnistusliitto.fi. Linkki IRMAAN löytyy myös seuran sivuilta www.risu.fi. Kirjautuessasi IRMAAN tarvitset lisenssinumerosi ja salasanasi. Linkin kautta voit myös rekisteröityä järjestelmään saadaksesi kirjautumistunnukset.

IRMA-järjestelmän ongelmissa kannattaa ottaa yhteyttä seuramme kilpailuilmoittajaan Esko Reeniin tai hänen varahenkilöihinsä.

Alle 14 vuotiaiden kilpailulisenssin ja vakuutuksen maksaa seura kootusti. Näissä asioissa ota yhteys taloudenhoitajaan.

Kilpailuihin ilmoittaudutaan IRMA-järjestelmässä. H/D16-sarjassa kilpaileville ja vanhemmille kilpailijoille on annettu mahdollisuus ilmoittaa kilpailuihin myös muita seuran jäseniä. Seuramme kilpailukalenterissa IRMASSA on kaikki kotimaan kansalliset kilpailut.

KANGASALA-JUKOLA 2019

71. Jukolan viesti ja 42. Venlojen viesti kilpaillaan Kangasalalla 15.–16.6.2019. Helmikuun alun ilmoittautumisportaaseen mennessä ilmoitimme Venloihin neljä ja Jukolaan kaksi joukkuetta ja samalla varasimme alueelta telttapaikat. Lisää joukkueita ilmoitetaan kevään aikana, kun lisää suunnistajia ilmoittautuu. Ilmoita halukkuutesi ja osuustoiveesi seuran sähköpostiosoitteeseen: riihimaen.suunnistajat(at)gmail.com Voit kerätä vaikka oman joukkueesi; Jukola-joukkueeseen tarvitaan 7 suunnistajaa ja Venla-joukkueeseen 4 naissuunnistajaa. RiSu maksaa seuran jäsenen osallistumismaksut viesteihin RiSu:n joukkueessa. Tarkemmat tiedot kisamatkasta tulevat sähköpostilla ja lisäksi pidämme joukkuepalaverin noin viikkoa ennen Jukolaa. Kisasivut www.jukola.com/2019.


SUUNNISTAVAN UUDENMAAN ALUEMESTARUUSKILPAILUT VUONNA 2019

 • Sprinttiviesti, Espoon Suunta - 8.5.2019
 • Keskimatka, Hyvinkään Rasti - 11.5.2019
 • Pitkä matka, Karjaan Ura - 10.8.2019
 • Viesti, Karjaan Ura - 11.8.2019
 • Sprintti, aika ja paikka vielä auki
 • Yö, Lynx Kirkkonummi - 13.9.2019

Lisätiedot www.suunnistavauusimaa.fi.


VIESTIKILPAILUJA

 • Finnspring -viesti, Paimio - 21.4.2019
 • Tiistairastien viesti, Riihimäki - 7.5.2019
 • Oravapolkuviesti – alustavasti 14.5.2019
 • Venlojen ja Jukolan viesti, Kangasala 15. - 16.6.2019
 • AM-viesti, Karjaa - 11.8.2019
 • Nuorisoviesti, Turku - 5.10.2019
 • Halikkoviesti, Salo 26.10.2019


SEURANMESTARUUSKILPAILUT 2019

Seuran mestaruudet ratkeavat kolmen osakilpailun yhteistuloksen perusteella. Kilpailijan on osallistuttava vähintään kahteen osakilpailuun. Lajit ovat seuraavat:
•    Normaalimatka - 30.4. Hausjärvi kk (+ simatarjoilu)
•    Sprintti - 18.6. Isokorkee
•    Pitkämatka - 13.10. Uhkola/RiSu (erikoispitkät matkat tarjolla)
•    Yö - 19.9. Kuru/HyRa
Eri osakilpailuiden ajankohdat ja paikat ilmoitetaan seuran www-sivuilla ja sähköpostilla jäsenille. Seura maksaa mestaruuskilpailuiden osanottomaksut.


KANSAINVÄLISET KILPAILUT


Kansainvälinen kilpailukalenteri löytyy osoitteesta www.worldofo.com.

 

SUUNNISTUSKURSSI 2019 JA LASTEN HIPPO-SUUNNISTUSKOULU

Suunnistuskurssi aikuisille

Riihimäen Suunnistajat järjestää keväällä suunnistuskurssin aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille. Aikuisen mukana ovat myös 10–12-vuotiaat tervetulleita. Suunnistuskurssin hinta on 50€ sisältäen opetuksen (5 kertaa) sekä kolme ilmaista osallistumista Kuntorasteille. Lisätietoja aikuisten suunnistuskurssista voi kysyä Heikki Liimataiselta, puh 040 867 1217 tai heikkil55(at)gmail.com.

Hippo - suunnistuskoulu

Nuoremmille järjestetään HIPPO-suunnistuskoulu huhti-toukokuun aikana. Koulu soveltuu 5–12-vuotiaille ja edellyttää huoltajan mukanaoloa. Maksu on 50€ sisältäen opetuksen sekä RR- ja TR harjoitukset seuran järjestämien kuntorastien yhteydessä alkukauden aikana. Lisätietoja HIPPOsuunnistuskoulusta antaa Jussi Kosenius, puh 040 5350 637 tai jussi.kosenius(at)gmail.com. Ilmoittautuminen ja aloitusajankohdat: www.risu.fi -> Lapset ja nuoret. Tavoitteena on saada uusia harrastajia lajin pariin sekä lisätä metsässä liikkuvien perustaitoja. Suunnistuskurssin aikana tai sen jälkeen voi liittyä seuran jäseneksi ja näin voit hyödyntää uuden jäsenen starttipaketin edut.

 

JÄRJESTÄJÄKOULUTUSTA

Toivomme joukkoomme entistä enemmän uusia seuraratamestareita. Ratojen suunnittelu on hauskaa. Siinä oppii aina uutta maastosta, hyödyntämään kartalla olevia rastipisteitä sekä laatimaan mielenkiintoisia reittejä. RiSu tarjoaa kaikille asiasta kiinnostuneille jäsenilleen
koulutusta, tietokoneohjelman ja kartat ratasuunnittelun alkuun pääsemiseksi. Tammi-, helmikuun vaihteessa järjestimme parina iltana seuraratamestari koulutusta. Jos olet vielä kiinnostunut koulutuksesta voimme järjestää vielä kevään aikana uuden kurssin. Ota yhteyttä seuran hallitukseen. (riihimaen.suunnistajat(at)gmail.com)

Kevään Kuntorastikoulutukset

 • to 14.3.    Tulospalveluohjelma eResult
 • to 21.3.    Kuntorastien järjestäjäkoulutus

Kaikki oman seuran koulutukset järjestetään seuran kokoustiloissa Lopentiellä klo 18:00. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen ja uskaltaudu laajentamaan osaamistasi!

Liiton ja alueen koulutukset

Seuran toimihenkilöille ja ohjaajille on tarjolla runsaasti erilaista koulutusta. Lisätietoja löydät mm osoitteesta www.suunnistusliitto.fi ja sieltä Koulutus. Suunnistavan Uudenmaan koulutukset löytyvät osoitteesta www.suunnistavauusimaa.fi. Erilaisista koulutustilaisuuksista tiedotetaan kauden mittaan.

Ilmoita halukkuudestasi koulutukseen joko toimialueen vastaavalle tai puheenjohtajalle. Seura maksaa hyväksytyistä koulutuksista kurssimaksut ja matkakustannukset sekä tarvittessa pidemmillä kursseilla myös majoituksen.

 

HINNASTO

Kartat ja kalusto

Riihimäen Suunnistajien suunnistuskartat ovat tulostekarttoja. Myymme karttoja halukkaille tulosteen hinnalla. Ensimmäinen karttakopio maksaa 5€/kartta-alue. Lisäkopiot maksavat 1,00€/A4-koko ja 1,50€/A3-koko. Lisäksi veloitetaan pakkaus- ja toimituskulut.

Vuokraamme kalustoamme sillä periaatteella, että tavarat palautetaan samankuntoisina takaisin tai korvataan uudella. Kuntorastikaudella kalustoa lainataan vain niin, ettei se vaikeuta kuntorastien järjestämistä. Seuran hallitus vahvistaa vuosittain lainakaluston vuokran
suuruuden. Esim. kenttätoimistoperävaunun (Tiistairastikärry) vuokra on 100€/kerta. Kärryssä on akkulatausjärjestelmä, ladattava akku ja verkkovirtavaihtosuuntaaja (invertteri) sekä LEDvalaistus. Kärryn on oltava käyttökunnossa vuokrauksen jälkeen Kuntorasteja varten.

RiSu voi toteuttaa yrityksille ja yhteisöille ”Johdatus suunnistukseen” kurssin, joka sisältää noin tunnin teoriaopetuksen suunnistuksesta ja lyhyen korttelisuunnistusradan RiSu:n kaupunkikartalla, kartat, karttamuovit, emit-korttilainat, emit-leimauslaitteet rasteilla, lähtö- ja
tuloleimasimet ja ajanotto. Ei kompasseja. Hinta 100€ + 12€/hlö. Kysy lisää, jos kiinnostuit.

Toimisto

Vuokraamme Lopentien toimitilaamme hintaan 40€/ilta ja 60€/koko päivä. Tilassa on nykyaikainen keittiö, astiasto 30:lle, astianpesukone, videoprojektori, WC sekä kokoustilat 30 hengelle. Ehtona on, että vuokraaja pesee käyttämänsä astiat, siistii tilat ja vie roskat
mennessään. Rikkoutuneista välineistä joutuu maksamaan vastaavan uuden hinnan. Osoite Lopentie 3-7, Riihimäki, kokonaispinta-ala 57,5m2.

 

RiSu:n yhteistyökumppanit

Team Sportia Riihimäki
Riihimäen Team Sportiasta 20%
alennus Riihimäen Suunnistajille
normaalihintaisista tuotteista
(pl. elektroniikka ja polkupyörät.)
Muista mainita kassalla Smile!!

Satunnaista suunnistusta