Jäsentiedote 2020

TIEDOTUS
Ajankohtaisista asioista tiedotamme jäsenille sähköpostilla. Jos haluat mukaan RiSun sähköpostilistalle, niin ota yhteyttä sihteeriin. Riihimäen Suunnistajat on tilannut Riihimäen kirjastoon Suunnistaja-lehden.
Facebookisssa olemme tunnuksella: RiSu1948
Instagramista tunnuksemme on: riihimaensuunnistajat
Twitterissä löydymme tunnuksella: (at)RiSu_suunnistus

JÄSENMAKSU JA JÄSENEDUT
Seuran jäsenmaksu aikuisilta on 20 euroa ja alle 20-vuotiailta 10 euroa. Jäsenmaksusi voit suorittaa oheisella jäsenmaksu-lomakkeella. Uudet jäsenet voivat tehdä jäsenhakemuksen seuran www-sivuilla tai ottaa yhteyttä seuran sihteeriin.
Vanhoille jäsenille eräpäivä on 15.3. Uusille jäsenille eräpäivä on noin kaksi viikkoa jäsenhakemuksen täyttämisestä netissä. Tarkempi eräpäivä on jäsenmaksulaskussa.
Maksamalla RiSu:n jäsenmaksun eräpäivään mennessä, saa 4 ilmaista osallistumista RiSu:n järjestämille kuntorasteille. Jäsenlista löytyy kartanmyynnistä. 16-vuotiaat ja nuoremmat pääsevät ilmaiseksi kaikille seuran järjestämille kuntorasteille.
Uusille jäsenille tarjoamme starttipaketin, joka sisältää A4 karttamuovin, 2kpl kaksipuolista A4-kokoista lähialuekarttaa, 2 kuntorastilipuketta sekä vaihtoehtoisesti suunnistuskompassi tai yhteensä 4 kuntorastilipuketta.
Seuran suunnistuspaitoja on saatavilla varastotilanteen mukaan. Tiedustelut Hanna Sorvari 045 2055 545. Alle 14-vuotiaille jäsenille lainataan seuran omistamia suunnistusasuja.

OSANOTTOMAKSUT
● Seura maksaa 18-vuotiaiden ja nuorempien suunnistajien kaikki osanottomaksut aluemestaruus-, Suomen mestaruus ja kotimaan kansallisiin kilpailuihin suunnistuksessa, hiihtosuunnistuksessa, pyöräsuunnistuksessa, tarkkuussuunnistuksessa sekä Venlojen ja Jukolan viestiin ja muihin kotimaan viesteihin.
● Seuran jäseniä rohkaistaan tekemään talkootunteja joiden perusteella maksetaan yli 18-vuotiaiden suunnistajien osanottomaksuja henkilökohtaisiin AM-, SM- ja kansallisiin kilpailuihin maksimissaan 450 euroon saakka. Sen lisäksi seura maksaa Venlojen ja Jukolan viestiin ja muihin kotimaan viesteihin RiSu:n joukkueissa.
● Oman seuran kuntorastien osanottomaksuja seura maksaa sen mukaan, miten jäsen osallistuu kuntorastien järjestämiseen. Kaksi talkootuntia kuntorasteilla tai niiden järjestelyissä vastaa yhtä kuntorastien osanottomaksua.
● Hallitus seuraa kertyneitä talkootunteja. Myös jäsenen on seurattava talkootuntejaan.
● IRMA-järjestelmästä seurataan AM-, SM- ja kansallisten kilpailuiden osanottoa, ja 450 euron jälkeen kilpailija maksaa osallistumiset itse henkilökohtaisiin kilpailuihin.
● Kansallisiin kilpailuihin on ilmoittauduttava normaalilla osanottomaksulla. Jälki-ilmoittautunut kilpailija maksaa jälki-ilmoittautumismaksun ja normaalin osanottomaksun erotuksen seuralle. Rastiviikkojen osalta erotus lasketaan keskimmäisen ilmoittautumisportaan osanottomaksusta.
● Kuntorasteille tulee lista jäsenmaksun suorittaneista henkilöistä ja tuohon listaan merkitään osallistumispäivämäärä. Seuran jäsenmaksuun kuuluu 4 osallistumista seuran järjestämille kuntorasteille. Jos olet uusi jäsen, pyydä lisäämään nimesi listalle ellei sitä listalta löydy.
● Seuran hallitus voi muuttaa maksukäytäntöjä taloustilanteen edellyttämällä tavalla sekä tarvittaessa täsmentää tai muuttaa sääntöä.

MATKAKULUJEN JA PUHELINKULUJEN KORVAUKSET
Matkakuluja korvataan vain hallituksen päätöksen perusteella. Korvaus oman auton käytöstä on 15 snt/km kuljettajasta + 5 snt/km jokaisesta matkustajasta, yhteensä max 30 snt/km. Julkisilla kulkuneuvoilla tehdyt matkat korvataan matkalippujen perusteella.
Puhelukustannuksia korvataan esitetyn laskun ja hallituksen päätöksen perusteella. Laskutettavista puheluista on oltava kirjanpito.
KILPAILUIHIN ILMOITTAUTUMINEN
Suunnistusliiton sääntöjen mukaisesti kaikilla kansallisen tason kilpailuihin osallistuvilla suunnistajilla tulee olla kilpailulisenssi. Lisenssi lunastetaan Suomisport-palvelussa, www.suomisport.fi. Tallenna Suomisportista saamasi sportti-id omiin tietoihisi IRMA-palvelussa.
IRMA-palvelun linkin ja ohjeet löydät osoitteesta www.suunnistusliitto.fi. Linkki IRMAAN löytyy myös seuran sivuilta www.risu.fi. Kirjautuessasi IRMAAN tarvitset lisenssinumerosi ja salasanasi. Linkin kautta voit myös rekisteröityä järjestelmään saadaksesi kirjautumistunnukset.
IRMA-järjestelmän ongelmissa kannattaa ottaa yhteyttä seuramme kilpailuilmoittajaan Esko Reeniin tai hänen varahenkilöihinsä.
Alle 14 vuotiaiden kilpailulisenssin ja vakuutuksen maksaa seura kootusti. Näissä asioissa ota yhteys taloudenhoitajaan.
Kilpailuihin ilmoittaudutaan IRMA-järjestelmässä. H/D16-sarjassa kilpaileville ja vanhemmille kilpailijoille on annettu mahdollisuus ilmoittaa kilpailuihin myös muita seuran jäseniä. Seuramme kilpailukalenterissa IRMASSA on kaikki kotimaan kansalliset kilpailut.
KANGASALA-JUKOLA 2020

72. Jukolan viesti ja 43. Venlojen viesti kilpaillaan Rovaniemellä 13.6.-14.6. Helmikuun alun ilmoittautumisportaaseen mennessä ilmoitimme Venloihin kaksi ja Jukolaan kaksi joukkuetta ja samalla varasimme alueelta telttapaikat. Lisää joukkueita ilmoitetaan kevään aikana, kun lisää suunnistajia ilmoittautuu. Ilmoita halukkuutesi ja osuustoiveesi seuran sähköpostiosoitteeseen: riihimaen.suunnistajat(at)gmail.com Voit kerätä vaikka oman joukkueesi; Jukola-joukkueeseen tarvitaan 7 suunnistajaa ja Venla-joukkueeseen 4 naissuunnistajaa. RiSu maksaa seuran jäsenen osallistumismaksut viesteihin RiSu:n joukkueessa. Tarkemmat tiedot kisamatkasta tulevat sähköpostilla ja lisäksi pidämme joukkuepalaverin noin viikkoa ennen Jukolaa. Kisasivut www.jukola.com/2020.


SUUNNISTAVAN UUDENMAAN ALUEMESTARUUSKILPAILUT VUONNA 2020
•    Sprinttiviesti, ajankohta avoin
•    Keskimatka, Karkki-Rasti 16.5.
•    Pitkä matka, Lynx Kirkkonummi 22.8.
•    Viesti, Lynx Kirkkonummi 23.8.
•    Sprintti, Hyvinkään Rasti 9.9.
•    Yö, paikka ja ajankohta avoin
Lisätiedot www.suunnistavauusimaa.fi.


VIESTIKILPAILUJA 2020

•    Kevätyön viesti, Turku 10.4.
•    FinnSpring -viesti, Salo 26.4.
•    Kylpyläviesti, Ikaalinen 16.5.
•    Napapiiri-Jukola, Rovaniemi 13. – 14.6.
•    Sprinttiviesti, Lahti 17.7.
•    Nuorten Jukola, Mikkeli 15.8.
•    Medilaser-viesti, Mikkeli   16.8.
•    AM-viesti, Kirkkonummi 23.8.
•    Klaaniviesti, Lappeenranta 29.8
•    SM-viesti, Auranmaa 20.9
•    Nuorisoviesti, Turku 3.10.
•    Viestiliigan finaali, Mynämäki 4.10.
•    Halikkoviesti, Salo 24.10

SEURANMESTARUUSKILPAILUT 2020
Seuran mestaruudet ratkeavat kolmen osakilpailun yhteistuloksen perusteella. Kilpailijan on osallistuttava vähintään kahteen osakilpailuun. Lajit ovat seuraavat:

•    Normaalimatka
•    Sprintti
•    Pitkämatka
•     Yö-suunnistus

Eri osakilpailuiden ajankohdat ja paikat ilmoitetaan seuran www-sivuilla ja sähköpostilla jäsenille. Seura maksaa mestaruuskilpailuiden osanottomaksut.
Palkinnot jaetaan 18.10 pidettävässä RiSu:n seurapäivässä.

KANSAINVÄLISET KILPAILUT


Kansainvälinen kilpailukalenteri löytyy osoitteesta www.worldofo.com.

SUUNNISTUSKURSSI 2020 JA LASTEN HIPPO-SUUNNISTUSKOULU
Suunnistuskurssi aikuisille ja yli 12 vuotiaille
Riihimäen Suunnistajat järjestää keväällä suunnistuskurssin aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille. Aikuisen mukana ovat myös 10–12-vuotiaat tervetulleita. Suunnistuskurssin hinta on 50€ sisältäen opetuksen (5 kertaa) sekä kolme ilmaista osallistumista Kuntorasteille. Lisätietoja aikuisten suunnistuskurssista voi kysyä riihimaen.suunnistajat(at)gmail.com tai seurata www.risu.fi.
Hippo – suunnistuskoulu 5-12 vuotiaille huoltajineen
Nuoremmille järjestetään HIPPO-suunnistuskoulu huhti-toukokuun aikana. Koulu soveltuu 5–12-vuotiaille ja edellyttää huoltajan mukanaoloa. Maksu on 50€ sisältäen opetuksen sekä RR- ja TR harjoitukset seuran järjestämien kuntorastien yhteydessä alkukauden aikana. Lisätietoja HIPPOsuunnistuskoulusta antaa Jussi Kosenius, puh 040 5350 637 tai jussi.kosenius(at)gmail.com. Ilmoittautuminen ja aloitusajankohdat: www.risu.fi -> Lapset ja nuoret-> Hippo- suunnistuskoulu. Tavoitteena on saada uusia harrastajia lajin pariin sekä lisätä metsässä liikkuvien perustaitoja. Suunnistuskurssin aikana tai sen jälkeen voi liittyä seuran jäseneksi ja näin voit hyödyntää uuden jäsenen starttipaketin edut.
Nuorisotoiminta
Parin viime vuoden malliin RiSu:n Tiistairastikalenteriin on merkitty rasti- ja tukireittiradat, joista on helpompi aloittaa suunnistuksen harjoittelu joko yksin tai huoltajan kanssa. Seuran jäsenille radat kuuluvat jäsenmaksuun (10 euroa per vuosi). Viime vuonna radoilla tehtiin keskimäärin  30 suoritusta joka tiistai, tämä on tosi hieno määrä!
Maksamalla RiSu:n jäsenmaksun tämän kirjeen mukana tulleilla tiedoilla pääset mukaan kauden toimintaan oman aikataulusi ja halukkuutesi mukaan. Nuorten jäsenten määrä on kasvanut ilahduttavasti viime vuosina, ja toivottavasti tänäkin vuonna Hippo-suunnistuskurssit täyttyvät jo etukäteen. Alla oleviin tapahtumiin järjestämme myös yhteiskyytejä, jotta mahdollisimman moni pääsee mukaan oman halukkuuden mukaan. Laitathan siis kalenteriin:  
•    Rastireittikauden aloitus Kirvastossa  21.4.
•    Uudenmaan Rastipäivät Nurmijärvellä 9.5. ja 10.5.
•    Särkänniemisuunnistus  16.5.
•    Uudenmaan alueen oravapolkukilpailu (paikka avoin, alustavasti viikolla 21)
•    Puuhamaan rastit 24.5. Janakkalassa
•    Leimaus2020-leiri Vuokatissa 8 - 18-vuotiaille 2.6. - 5.6.
•    Kevätkauden päätös 16.6. Lopella
•    Lahti-Suunnistus 18.7. ja 19.7. Hollolassa
•    Uudenmaan alueen oravapolkuviestikilpailu elokuussa 6-16-vuotiaille
•    Nuorten Jukola, 15.8. Mikkelissä 11-18-vuotiaille
•    Syyskauden päätös 18.10. Kiskon majalla
Nuorten ryhmä 10-22-vuotiaille
RiSu käynnisti vuonna 2019 oman ryhmän nuorille, ja saimme siihen myös Opetus- ja kulttuuriministeriön tukea. Ryhmän toimintaa jatkuu vuonna 2020 ja kausi alkaa maaliskuussa. Myös palkitsemiskäytännöt lahjakortein jatkuvat ja toivottavasti ne kannustavat käymään rasteilla ahkerasti. Ryhmään voi liittyä maksamalla RiSu:n jäsenmaksun, joten houkuttelepa myös kaverisi mukaan. Lisätietoja: www.risu.fi -> Lapset ja nuoret -> Nuorten ryhmä 2020


JÄRJESTÄJÄKOULUTUSTA
Toivomme joukkoomme entistä enemmän uusia seuraratamestareita. Ratojen suunnittelu on hauskaa. Siinä oppii aina uutta maastosta, hyödyntämään kartalla olevia rastipisteitä sekä laatimaan mielenkiintoisia reittejä. RiSu tarjoaa kaikille asiasta kiinnostuneille jäsenilleen
koulutusta, tietokoneohjelman ja kartat ratasuunnittelun alkuun pääsemiseksi. Tammi-, helmikuun vaihteessa järjestimme parina iltana seuraratamestari koulutusta. Jos olet vielä kiinnostunut koulutuksesta voimme järjestää vielä kevään aikana uuden kurssin. Ota yhteyttä seuran hallitukseen. (riihimaen.suunnistajat(at)gmail.com)
Kevään Kuntorastikoulutukset
•    to 12.3.    Tulospalveluohjelma eResult
•    to 19.3.    Kuntorastien järjestäjäkoulutus
Kaikki oman seuran koulutukset järjestetään seuran kokoustiloissa Lopentiellä klo 18:00. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen ja uskaltaudu laajentamaan osaamistasi!
Liiton ja alueen koulutukset
Seuran toimihenkilöille ja ohjaajille on tarjolla runsaasti erilaista koulutusta. Lisätietoja löydät mm osoitteesta www.suunnistusliitto.fi ja sieltä Koulutus. Suunnistavan Uudenmaan koulutukset löytyvät osoitteesta www.suunnistavauusimaa.fi. Erilaisista koulutustilaisuuksista tiedotetaan kauden mittaan.
Ilmoita halukkuudestasi koulutukseen joko toimialueen vastaavalle tai puheenjohtajalle. Seura maksaa hyväksytyistä koulutuksista kurssimaksut ja matkakustannukset sekä tarvittessa pidemmillä kursseilla myös majoituksen.

HINNASTO

Kartat ja kalusto
Riihimäen Suunnistajien suunnistuskartat ovat tulostekarttoja. Myymme karttoja halukkaille tulosteen hinnalla. Ensimmäinen karttakopio maksaa 5€/kartta-alue. Lisäkopiot maksavat 1,00€/A4-koko ja 1,50€/A3-koko. Lisäksi veloitetaan pakkaus- ja toimituskulut.
Vuokraamme kalustoamme sillä periaatteella, että tavarat palautetaan samankuntoisina takaisin tai korvataan uudella. Kuntorastikaudella kalustoa lainataan vain niin, ettei se vaikeuta kuntorastien järjestämistä. Seuran hallitus vahvistaa vuosittain lainakaluston vuokran
suuruuden. Esim. kenttätoimistoperävaunun (Tiistairastikärry) vuokra on 100€/kerta. Kärryssä on akkulatausjärjestelmä, ladattava akku ja verkkovirtavaihtosuuntaaja (invertteri) sekä LEDvalaistus. Kärryn on oltava käyttökunnossa vuokrauksen jälkeen Kuntorasteja varten.
RiSu voi toteuttaa yrityksille ja yhteisöille ”Johdatus suunnistukseen” kurssin, joka sisältää noin tunnin teoriaopetuksen suunnistuksesta ja lyhyen korttelisuunnistusradan RiSu:n kaupunkikartalla, kartat, karttamuovit, emit-korttilainat, emit-leimauslaitteet rasteilla, lähtö- ja
tuloleimasimet ja ajanotto. Ei kompasseja. Hinta 100€ + 12€/hlö. Kysy lisää, jos kiinnostuit.
Toimisto
Vuokraamme Lopentien toimitilaamme hintaan 40€/ilta ja 60€/koko päivä. Tilassa on nykyaikainen keittiö, astiasto 30:lle, astianpesukone, videoprojektori, WC sekä kokoustilat 30 hengelle. Ehtona on, että vuokraaja pesee käyttämänsä astiat, siistii tilat ja vie roskat
mennessään. Rikkoutuneista välineistä joutuu maksamaan vastaavan uuden hinnan. Osoite Lopentie 3-7, Riihimäki, kokonaispinta-ala 57,5m2. 

Viimeisimmät uutiset

Isokorkeen kiintorastit valmiina käyttöön

Friday, 27 November 2020

Seuran syyskokous to 19.11.20 klo 18

Tuesday, 10 November 2020

RiSu:n kuntorastit jatkuvat 31.10.20 saakka

Thursday, 24 September 2020

RiSu:n mestaruuskisojen sprintti ke 9.9.20

Saturday, 29 August 2020

Tarkkuussuunnistusharjoitus 26.8.2020 Oitissa

Monday, 24 August 2020

RiSu:n yhteistyökumppanit

Team Sportia Riihimäki
Riihimäen Team Sportiasta 20%
alennus Riihimäen Suunnistajille
normaalihintaisista tuotteista
(pl. elektroniikka ja polkupyörät.)
Muista mainita kassalla Smile!

Satunnaista suunnistusta