Jäsentiedote 2018

TIEDOTUS

Ajankohtaisista asioista tiedotamme sähköpostilla. Jos haluat mukaan RiSun sähköpostilistalle, niin ota yhteyttä puheenjohtajaan.

Löydät meidät myös Facebookista, Twitteristä ja Instagramista

Riihimäen Suunnistajat on tilannut Riihimäen kirjastoon Suunnistaja-lehden.


JÄSENMAKSU JA JÄSENEDUT

Seuran jäsenmaksu aikuisilta on 20 euroa ja alle 20-vuotiailta 10 euroa. Jäsenmaksusi voit suorittaa oheisella jäsenmaksu-lomakkeella. Uudet jäsenet voivat tehdä jäsenhakemuksen seuran www-sivuilla tai ottaa yhteyttä seuran sihteeriin.

Vanhoille jäsenille eräpäivä on 15.3.2018. Uusille jäsenille eräpäivä on noin kaksi viikkoa jäsenhakemuksen täyttämisestä netissä. Tarkempi eräpäivä on jäsenmaksulaskussa.

Maksamalla RiSun jäsenmaksun eräpäivään mennessä, saa 4 ilmaista osallistumista RiSun järjestämille kuntorasteille. Jäsenlista löytyy kartanmyynnistä. 16-vuotiaat ja nuoremmat pääsevät ilmaiseksi kaikille seuran järjestämille kuntorasteille.

Uusille jäsenille tarjoamme starttipaketin, joka sisältää A4 karttamuovin, 2kpl kaksipuolista A4-kokoista lähialuekarttaa, 2 kuntorastilipuketta sekä vaihtoehtoisesti suunnistuskompassi tai yhteensä 4 kuntorastilipuketta.

Seuran suunnistuspaitoja on saatavilla varastotilanteen mukaan. Tiedustelut anja.makela(a)kolumbus.fi. Alle 14-vuotiaille lainataan seuran omistamia suunnistusasuja.

 

OSANOTTOMAKSUT

•    Seura maksaa 18-vuotiaiden ja nuorempien suunnistajien kaikki osanottomaksut aluemestaruus-, Suomen mestaruus ja kotimaan kansallisiin kilpailuihin suunnistuksessa, hiihtosuunnistuksessa, pyöräsuunnistuksessa ja tarkkuussuunnistuksessa sekä Venlojen ja Jukolan viestiin ja muihin kotimaan viesteihin.
•    Seura maksaa yli 18-vuotiaiden suunnistajien osanottomaksut henkilökohtaisiin ja viestisuunnistuksen aluemestaruus- ja Suomen mestaruuskilpailuihin suunnistuksessa, hiihto-, pyörä- ja tarkkuussuunnistuksessa sekä Venlojen ja Jukolan viestiin ja muihin kotimaan viesteihin.
•    Kansallisiin kilpailuihin on ilmoittauduttava normaalilla osanottomaksulla. Jälki-ilmoittautunut kilpailija maksaa jälki-ilmoittautumismaksun ja normaalin osanottomaksun erotuksen seuralle. Rastiviikkojen osalta erotus lasketaan keskimmäisen ilmoittautumisportaan osanottomaksusta.
•    IRMA-järjestelmästä seurataan AM-, SM- ja kansallisten kilpailuiden osanottoa.
•    Seuran hallitus voi muuttaa IRMA-järjestelmän maksukäytäntöjä taloustilanteen edellyttämällä tavalla ja tiedottaa siitä seuran kotisivuilla hyvissä ajoin.
•    Kuntorasteille tulee lista jäsenmaksun suorittaneista henkilöistä ja tuohon listaan merkitään osallistumispäivämäärä. Seuran jäsenmaksuun kuuluu 4 osallistumista seuran järjestämille kuntorasteille. Jos olet uusi jäsen, pyydä lisäämään nimesi listalle, ellei sitä löydy.

MATKAKULUJEN JA PUHELINKULUJEN KORVAUKSET

Matkakuluja korvataan vain hallituksen päätöksen perusteella. Korvaus oman auton käytöstä on 15 snt/km kuljettajasta + 5 snt/km jokaisesta matkustajasta, yhteensä max 30 snt/km. Julkisilla kulkuneuvoilla tehdyt matkat korvataan matkalippujen perusteella.

Puhelukustannuksia korvataan esitetyn laskun ja hallituksen päätöksen perusteella. Laskutettavista puheluista on oltava kirjanpito.

KILPAILUIHIN ILMOITTAUTUMINEN

Suunnistusliiton sääntöjen mukaisesti kaikilla kansallisen tason kilpailuihin osallistuvilla suunnistajilla tulee olla kilpailulisenssi. Lisenssi lunastetaan nyt aikaisemmasta poiketen Suomisport-palvelussa, www.suomisport.fi. Tallenna Suomisportista saamasi sportti-id omiin tietoihisi IRMA-palvelussa.

IRMA-palvelun linkin ja ohjeet löydät osoitteesta www.suunnistusliitto.fi. Linkki IRMAAN löytyy myös seuran sivuilta www.risu.fi. Kirjautuessasi IRMAAN tarvitset lisenssinumerosi ja salasanasi. Linkin kautta voit myös rekisteröityä järjestelmään saadaksesi kirjautumistunnukset.

IRMA-järjestelmän ongelmissa kannattaa ottaa yhteyttä seuramme kilpailuilmoittajaan Esko Reeniin tai hänen varahenkilöihinsä.

Alle 14 vuotiaiden kilpailulisenssin ja vakuutuksen maksaa seura kootusti. Näissä asioissa ota yhteys taloudenhoitajaan.

Kilpailuihin ilmoittaudutaan IRMA-järjestelmässä. H/D16-sarjassa kilpaileville ja vanhemmille kilpailijoille on annettu mahdollisuus ilmoittaa kilpailuihin myös muita seuran jäseniä. Seuramme kilpailukalenterissa IRMASSA on kaikki kotimaan kansalliset kilpailut.

HOLLOLA-LAHTI-JUKOLA 2018

70. Jukolan viesti ja 41. Venlojen viesti kilpaillaan Hollolan Hälvälässä 16.–17.6.2018. Helmikuun alun ilmoittautumisportaaseen mennessä ilmoitimme Venloihin ja Jukolaan molempiin yhden joukkueen ja samalla varasimme alueelta telttapaikat. Lisää joukkueita ilmoitetaan kevään aikana, kun IRMAan kertyy viestihalukkuuksia riittävästi. Voit kerätä vaikka oman joukkueesi; Jukola-joukkueeseen tarvitaan 7 suunnistajaa ja Venla-joukkueeseen 4 naissuunnistajaa. RiSu maksaa seuran jäsenen osallistumismaksut viesteihin RiSun joukkueessa. Tarkemmat tiedot kisamatkasta tulevat sähköpostilla ja lisäksi pidämme joukkuepalaverin noin viikkoa ennen Jukolaa. Kisasivut www.jukola.com/2018.


SUUNNISTAVAN UUDENMAAN ALUEMESTARUUSKILPAILUT VUONNA 2018

HIIHTOSUUNNISTUS

  • AM-hisut jo hiihdetty 27.-28.1.2018


SUUNNISTUS

  • Keskimatka, Espoon Suunta, 17.5.2018
  • Pitkä matka, Rasti-Jyry, 11.8.2018
  • Viesti, Rasti-Jyry, 12.8.2018
  • Sprintti, Järvenpään Palo, 15.8.2018
  • Yö, – tieto vielä auki –

Lisätiedot www.suunnistavauusimaa.fi.


SEURANMESTARUUSKILPAILUT 2017

Seuran mestaruudet ratkeavat neljän osakilpailun yhteistuloksen perusteella. Kilpailijan on osallistuttava vähintään kahteen osakilpailuun. Lajit ovat seuraavat
•    sprintti,
•    keskimatka,
•    pitkä matka,
•    yö,
Eri osakilpailuiden ajankohdat ja paikat ilmoitetaan seuran www-sivuilla ja sähköpostilla jäsenille. Seura maksaa mestaruuskilpailuiden osanottomaksut iltarasteilla ja kansallisissa kilpailuissa.


KANSAINVÄLISET KILPAILUT


Kansainvälisen kilpailukalenterin löydät osoitteesta www.worldofo.com.

 

SUUNNISTUSKURSSI

Riihimäen Suunnistajat järjestää keväällä suunnistuskurssin aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille. Aikuisen mukana myös 10–12-vuotiaat tervetulleita. Tarkemmat tiedot löytyvät Suunnistuskoulun sivuilta. Kurssimaksu on 50 euroa ja se sisältää opetuksen (5 kertaa) ja kolme ilmaista osallistumista Kuntorasteille. Tavoitteena on saada uusia harrastajia lajin pariin sekä lisätä metsässä liikkuvien perustaitoja. Lisätietoja aikuisten suunnistuskurssista voi kysyä Heikki Liimataiselta, puh 040 867 1217 tai heikkil55(a)gmail.com.

Suunnistuskurssin aikana tai sen jälkeen voi liittyä seuran jäseneksi, jolloin voi hyödyntää uuden jäsenen starttipaketin edut.

Myös lasten suunnistuskoulu on käynnistymässä kevään aikana. Lisätietoja antaa Jussi Kosenius, 040 535 0637.

 

KOULUTUSTA

Seurakoulutus

Toivomme joukkoomme entistä enemmän uusia seuraratamestareita. Ratojen suunnittelu on hauskaa. Siinä oppii aina hyödyntämään uusia mahdollisia rastipisteitä ja laatimaan mielenkiintoisia reittejä. RiSu tarjoaa kaikille halukkaille koulutusta, tietokoneohjelman ja kartat ratasuunnittelun mahdollistamiseksi.

Kuntorastikoulutukset

  • ti 6.3.    Kuntorastien järjestäjäkoulutus
  • ke 7.3.    Seuraratamestari¬koulutus, Condes-ohjelma
  • to 8.3.    Tulos¬palveluohjelma eResult
  • to 15.3.    Seuraratamestari-jatkokoulutus, Condes-ohjelma

Kaikki oman seuran koulutukset järjestetään seuran kokoustiloissa Lopentiellä klo 18:00. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen ja uskaltaudu rohkeasti laatimaan ratoja kuntorasteille!

Liiton ja alueen koulutukset

Seuran toimihenkilöille ja ohjaajille on tarjolla runsaasti erilaista koulutusta. Lisätietoja löydät mm osoitteesta www.suunnistusliitto.fi ja sieltä Koulutus. Suunnistavan Uudenmaan koulutukset löytyvät osoitteesta www.suunnistavauusimaa.fi. Erilaisista koulutustilaisuuksista tiedotetaan kauden mittaan.

Ilmoita halukkuudestasi koulutukseen joko toimialueen vastaavalle tai puheenjohtajalle. Seura maksaa hyväksytyistä koulutuksista kurssimaksut ja matkakustannukset sekä tarvittessa pidemmillä kursseilla myös majoituksen.

 

HINNASTO

Riihimäen Suunnistajien suunnistuskartat ovat tulostekarttoja. Myymme karttoja halukkaille tulosteen hinnalla. Ensimmäinen karttakopio maksaa 5€/kartta-alue. Lisäkopiot maksavat 1,00€/A4-koko ja 1,50€/A3-koko. Lisäksi veloitetaan pakkaus- ja toimituskulut.

Vuokraamme kalustoamme sillä periaatteella, että tavarat palautetaan samankuntoisina takaisin tai korvataan uudella. Kuntorastikaudella kalustoa lainataan vain niin, ettei se vaikeuta kuntorastien järjestä-mistä. Seuran hallitus määrittää lainakaluston vuokran suuruudesta. Esim. kenttätoimistoperävaunun (Tiistairastikärry) vuokra on 100€/kerta. Kärryssä on akkulatausjärjestelmä, ladattava akku ja verkkovirtavaihtosuuntaaja (invertteri) sekä LED-valaistus. Kärryn on oltava käyttökunnossa vuokrauksen jälkeen Kuntorasteja varten.

Vuokraamme myös Lopentien toimitilaamme hintaan 40€/ilta ja 60€/koko päivä. Tilassa on nykyaikainen keittiö, astiasto 30:lle, astianpesukone, videoprojektori, WC sekä kokoustilat 30 hengelle. Ehtona on, että vuokraaja pesee käyttämänsä astiat, siistii tilat ja vie roskat mennessään. Rikkoutuneista välineistä joutuu maksamaan vastaavan uuden hinnan. Toimitilan osoite on Lopentie 3-7, Riihimäki, kokonaispinta-ala 57,5m2.

RiSu toteuttaa yrityksille ja yhteisöille ”Johdatus suunnistukseen” kurssin, joka sisältää noin tunnin teoriaopetuksen suunnistuksesta ja lyhyen korttelisuunnistusradan RiSu:n kaupunkikartalla, kartat, karttamuovit, emit-korttilainat, emit-leimauslaitteet rasteilla, lähtö- ja tuloleimasimet ja ajanotto. Ei kompasseja. Hinta 100€ + 12€/hlö. Kysy lisää, jos kiinnostuit.

 

Viimeisimmät uutiset

Juhlavuoden kunniajäseniä ja palkittuja

Monday, 03 December 2018

RiSun syyskokous to 29.11., kahvit klo 18.30 ja kokous klo 19.00

Wednesday, 28 November 2018

Risu 70v-juhla 3.11.2018

Friday, 14 September 2018

RiSun mestaruuskisojen sprintti Lopella tiistaina 31.7.

Saturday, 28 July 2018

RiSu 70 vuotta Suonummen majalla

Saturday, 07 July 2018

RiSu:n yhteistyökumppanit

Team Sportia Riihimäki
Riihimäen Team Sportiasta 20%
alennus Riihimäen Suunnistajille
normaalihintaisista tuotteista
(pl. elektroniikka ja polkupyörät.)
Muista mainita kassalla Smile!!

Satunnaista suunnistusta