Suomen Suunnistusliiton Koulu kartalla -teemaviikot 2022

- Riihimäen Suunnistajat

 

Tänä vuonna on jälleen tulossa Suomen Suunnistusliiton Koulu kartalla -teemaviikkoja. Riihimäen Suunnistajat on niissä mukana! Oma vuoromme on kevään edettyä toukokuussa, jotta pääsemme kuivalle maalle rasteja etsimään. 

Teemaviikon aikana päiväkodeissa, esikouluissa ja 1.-2.-luokkalaisilla on käytössään erilaisia tulostettavia suunnistustehtäviä lasten kanssa toteutettavaksi. Saatte tämän materiaalin käsiinne teemaviikon alkuun mennessä ja toivomme, että ehtisitte toukokuussa tehdä näitä tehtäviä lasten kanssa.

Teemaviikkoa ennen järjestämme kaikille yhteisen ja avoimen Perheseikkailun sunnuntaina 10.4. klo 12.00-13.30 Riihimäen Urheilutalon takapihalla. Tämä maksuton tilaisuus on suunnattu noin 4-10-vuotiaille vanhempineen. Siellä on luvassa lyhyt suunnistusrata Uimalan ja Urheilutalon välissä, ja seuramme toiminnan esittelyä klo 12.00-13.30 välisenä aikana.

Olemme ajatelleet myös isompia koululaisia. Ihan joka koululle emme valitettavasti pääse järjestämään suunnistusopastusta, mutta tarjoamme karttoja teemaviikoilla alustavasti muutamassa kohteessa kaupungilla. Kartat saatte meidän kotisivuilta Koulu kartalla 2022 -sivulta teemaviikkojen ajan, ja voitte ne tulostaa koululla. Maastoihin on suunniteltu eritasoisia ratoja 1.-5.-luokkalaisia ajatellen, ja rastit ovat maastossa paikoillaan ilmoitetun ajan. Rasteilla on oranssivalkoinen rastilippu. Radat ovat lyhyitä ja ne on suunniteltu niin, että eksymisen vaaraa ei pitäisi olla. Radat voi mennä itsenäisesti, kaverin kanssa tai pienissä ryhmissä. Suunnistamaan voi tulla vaikka kauempaakin esimerkiksi pyörillä tai osana keväistä retkipäivää! Mahdollisista näistä johtuvista muutoksista tiedotamme lähempänä ajankohtaa.

Kartat saat ladattua tulostusta varten klikkaamalla alla olevia linkkejä:

Hyria - rastit maastossa arkipäivisin ma-pe 29.4.-20.5.2022 alkaen pe 29.4. klo 11.00

Linkki RiSu:n Drive-kansioon, jossa kaikki kartat

kaikki rastit, voit muodostaa haluamasi radan

rata 1, rata 2, pistesuunnistus

Viuhkasuunnistuksessa kannattaa jakaa ryhmä/parit eri radoille, ja viuhkoja voi kiertää useamman. Näin erivauhtiset suunnistajat saavat kaikille sopivan määrän liikuntaa.

viuhka 1, viuhka 2 ja viuhka 3

Uhkola - rastit maastossa arkipäivisin ma-pe 4.5.-20.5.2022 alkaen ti 3.5. klo 17.00

Linkki RiSu:n Drive-kansioon, jossa kaikki kartat

kaikki rastit, voit muodostaa haluamasi radan

 

Suunnistuksellisin yhteistyöterveisin,

Riihimäen Suunnistajat, Jussi Kosenius, 0405350637