Nuorisotoiminta

Tervetuloa suunnistuksen pariin! Suunnistus on hauska laji, jossa voit oman valintasi mukaan kilpailla tavoitteellisesti, saada lisäoppia luonnossa liikkumiseen tai ylläpitää peruskuntoasi. Riihimäen Suunnistajien toiminta nuorisolle antaa mahdollisuuden kaikkiin näihin tavoitteisiin.

Riihimäen Suunnistajien suunnistuksen opetus lapsille (5-12-vuotiaille) pohjautuu moniin rasti- ja tukireittikertoihin, joilla on hyvä kehittää kartanlukutaitoa. Usein toistuvat kerrat antavat myös mahdollisuuden harrastaa jotain muuta, mikä on lapselle hyvin tärkeää. Jos yksi kerta jää väliin, niin seuraavalla viikolla pääsee taas jatkamaan harjoittelua.

Tämän sivun välilehdillä (linkit otsikoissa) on tarkempaa lisätietoa Hippo-suunnistuskoulusta ja nuorten ryhmästä.

Lasten Hippo-suunnistuskoulu (lisätiedot klikkaamalla otsikkoa)

- järjestetään vuosittain, muutama kurssi huhtikuun alussa ja elokuun alussa yksi kurssi kysynnän mukaan.

- sopii 5-12 -vuotiaille, ja tarkoitus on tutustua suunnistukseen perusteisiin, karttaan ja oppia suunnistuksen taitoja (kartanluku, suunnassakulku ja kartan suuntaaminen)

- antaa myös mahdollisuuden huoltajille osallistua lapsen harrastukseen. samalla pääsee itse kertaamaan taitoja tai mahdollisesti oppimaan aivan alusta.

Nuorten ryhmä #risunoikeasuunta2024 (lisätiedot klikkaamalla otsikkoa)

- on ryhmä 10-22 -vuotiaille, johon pääsee liittymään RiSu:n jäsenmaksulla. Ryhmän tarkoitus on kannustaa nuoria käymään ahkerasti rasteilla, koska harjoitus tekee suunnistuksessakin mestarin tai ainakin paremman suunnistajan.

- tavoitteena on kerätä kauden aikana mahdollisimman monta leimausta, eli kiertää ahkerasti harjoituksissa, kuntorasteilla ja mahdollisesti kilpailuissa. Eniten leimoja keränneet palkitaan lahjakortein.

- sopii erinomaisesti myös muiden lajien harrastajille monipuolisen liikkumisen tueksi sekä peruskunnon ylläpitämiseen mm. musiikkia harrastaville sekä nuorisoteatterilaisille. Joustava harjoitusaikataulu antaa mahdollisuuden sovittaa suunnistuksen harjoittelu muihin harrastuksiin ja/tai koulun aikatauluun.

Tavoite ja toiminta-ajatus

Nuorisotoiminnan tavoitteena on antaa kaikille mahdollisuus suunnistaa omalla tasollaan ja aktiivisuuden mukaan - kilpaillen tai harrastaen - yhdessä perheen tai kaverin kanssa tai yksin. Osallistutaan leireille, ja kisamatkoille omien tavoitteiden mukaan. Kaikki kannustetaan harrastamaan. Toiminta-ajatuksena on tarjota mahdollisimman paljon kauden aikana tason mukaisia harjoituksia, joissa säännöllisesti käymällä varmistaa mahdollisuuden kehittyä. Yhteiset leiri- ja kisamatkat sekä kevät- ja syyskauden päätös mitaleineen ja tarjoiluineen kuuluvat myös perinteisiin.

Tervetuloa mukaan!